Tranen bij jongste winnares 4 Mijl San Carlos

nieuws
In 2017 werd er in San Carlos een 4 Mijl georganiseerd. Foto: Muriël Duindam

De 4 Mijl van San Carlos in Nicaragua, waar de stad een stedenband mee heeft, is volgens het hoofd van het bureau Stedenband Groningen-San Carlos, Muriël Duindam, een succes geworden. In de oudste leeftijdscategorie was de winnaar van vorig jaar, Kevin, weer de snelste.

“Er hebben meer dan 130 mensen meegedaan. Zelfs het leger liet zich niet onbetuigd. Het weer werkte gelukkig mee. Vlak voor het evenement had het flink geregend en geonweerd, maar het bleef tijdens de loop droog. Het jongste meisje dat won, barstte in tranen uit nadat ze een fiets had gewonnen…de spanning moest er even uit”, aldus Duindam.

De Stedenband Groningen-San Carlos wil de omstandigheden waarin de bevolking van San Carlos leeft verbeteren. De organisatie slaat hierbij een brug tussen ontwikkelingssamenwerking en het delen van kennis. Er zijn regelmatig uitwisselingen tussen de twee steden.

De start van de jongste categorie (6-9 jaar)