Stripmuseum toont werk van Jan Kruis

nieuws
Sint Pannekoek Groningen met op de voorgrond Jan Kruis.

In het Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven is vanaf zondag een overzichtstentoonstelling te zien over het werk van Jan Kruis. Het is een eerbetoon aan de kunstenaar die vier maanden geleden overleed.

Iedereen kent hem van de strip Jan, Jans & de Kinderen in de Libelle, maar hij was heel veelzijdig: hij illustreerde verhalen en maakte ook grote schilderijen. Van Kruis zijn diverse werken te zien in het Stripmuseum. Er is een speciale plek ingeruimd voor het teruggevonden koffertje. Dat werd onlangs ontdekt, en bevat stapels jeugdwerk, schetsboeken en vroege stips.

In de filmzaal worden filmpjes gedraaid van Jan, Jans en de kinderen en de Jan Jans musical, en over de technieken die hij gebruikte. De tentoonstelling “Jan Kruis – Van Jan, Jans en de kinderen tot Multatuli” is te zien, tot 3 september.

Deel dit artikel: