SISSA eindigt als derde en plaatst zich voor Europees kampioenschap

sport

De schakers van SISSA zijn door een 6-4 overwinning uit tegen Sas van Gent op de derde plaats van de meesterklasse van de Nederlandse competitie geëindigd.  Daarmee hebben ze zich geplaatst voor het Europees kampioenschap voor clubteams, waar de eerste vier recht op hebben.

Voor SISSA wonnen Zyon Kollen, Jorden van Foreest, Hing Ting Lai en Patrick Zelbel hun partijen. Vier partijen eindigden in remise, twee gingen verloren. SISSA behaalde 12 punten uit negen wedstrijden. Ivo Maris en Nick Maatman hadden nog een meesterresultaat kunnen halen als ze hun partijen hadden gewonnen. Dat lukte niet, want Maris speelde remise en Maatman verloor.

Groninger Combinatie verloor thuis met 4,5-5,5 van Kennemer Combinatie uit Haarlem. De Haarlemmers werden door die zege voor het eerst kampioen van Nederland met 16 punten uit negen wedstrijden. Groninger Combinatie werd zesde met 8 punten. Topscorer van het team is Sipke Ernst met 6,5 uit 8.

Het tweede team van SISSA werd kampioen van de Klasse 2A en promoveert daardoor naar de een-na-hoogste klasse van Nederland. SISSA 2 maakte het nog knap spannend door in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat HSG uit Hilversum met 4-4 gelijk te spelen. Daardoor kwam Caissa-Eenhoorn precies gelijk in matchpunten en bordpunten, maar aangezien SISSA 2 de onderlinge wedstrijd had gewonnen, ging de titel alsnog naar de Groningers.