Overlast busbrug Paterswoldseweg aangepakt

De busbrug bij de Paterswoldseweg die al ruim een jaar voor overlast zorgt is in de nacht van donderdag op vrijdag onder handen genomen. “Ik vind dat het behoorlijk verbeterd is.”

Bewoners klaagden sinds de komst van de tijdelijke brug over geluidsoverlast en trillingen die schade veroorzaakten in hun woningen aan de Koeriersterweg. “Afgelopen nacht hebben ze een gedeelte van het asfalt weggeschaafd”, zegt bewoonster Audrey Wijnberg. “In de aanloop naar de brug zat namelijk een heuveltje en dat hebben ze weggehaald.”

Vrijdagochtend tijdens de spits nam de bewoonster de proef op de som. “Je hoort het nog wel, maar het is flink verbeterd.” Toch zijn de bewoners nog niet helemaal tevreden. “Nou kijk, je ziet het. De bussen van Qbuzz en Arriva houden zich keurig aan de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur, maar dat taxibusje daar dat rijdt veel sneller. Maar gelukkig heeft de wethouder (Paul de Rook, red.) toegezegd ook daar iets aan te gaan doen.”

Alleen over de schade die ontstaan is aan de huizen is nog geen oplossing gevonden. “We overwegen om naar de Ombudsvrouw of naar de Rijdende Rechter te stappen.”

Deel dit artikel: