Ook schimmel en vocht in Paddepoel

Opnieuw zijn er klachten over schimmel en vocht in woningen, dit keer in de wijk Paddepoel.

De SP heeft begin deze week een rondgang gemaakt langs huurders in de Grote Beerstraat, de Dierenriemstraat en de Weegschaalstraat, en sprak diverse bewoners die klagen over vocht in de woning. Mevrouw Nasri is één van die bewoners en heeft al jaren last van vocht, schimmel en zelfs naaktslakken in de woning. In de kelder en in de kruipruimte onder het huis staat zeker een halve meter water. Als ze een klacht indient stuurt de woningbouw wel een aannemer maar de problemen worden niet echt opgelost en komen steeds weer terug. Het vocht kruipt door de muren en kozijnen en veroorzaakt schimmel en zwarte plekken.
Volgens de SP werkt de klachtenafhandeling bij de woningcorporaties niet goed moeten de bewoners een vuist maken en zich organiseren.

Woningbouwvereniging Nijestee laat weten de problemen serieus te nemen en open te staan voor gesprek met de bewoners.