NS rijdt weer volgens dienstregeling

De NS rijdt weer volgens de dienstregeling. De werkzaamheden bij Station Assen zijn volgens planning afgerond, waardoor er na twee weken weer treinverkeer mogelijk is op de lijn Groningen – Hoogeveen.

Afgelopen nacht werd het traject Beilen-Haren uitgebreid gecontroleerd met een meettrein. De werkzaamheden in Assen zijn nog niet volledig afgerond. Zo moet er op spoor 3 nog een bovenleiding worden geplaatst. Deze is echter bedoeld voor de pendeldienst Assen-Groningen, die pas vanaf 1 september van start gaat.

Met het leggen van het nieuwe spoor in Assen heeft ProRail ook meteen zogenaamde struikelmatten geplaatst. Die moeten ongewenste ´spoorlopers´ en koperdieven van het spoor weren. Vanwege de werkzaamheden aan de sporen in Assen heeft het treinverkeer tussen Hoogeveen en Groningen twee weken stilgelegen. Reizigers werden met bussen vervoerd.

Deel dit artikel:
Adverteren?