Nieuwe posters Kindpakket gepresenteerd: “Een hele eer!”

Op basisschool De Kleine Wereld aan de Celebesstraat zijn woensdagmiddag de nieuwe posters voor het Kindpakket van de gemeente Groningen gepresenteerd. “Ik vind het heel bijzonder dat mijn ontwerp straks misschien wel in de bushokjes te zien is.”

De twaalf posters zijn ontworpen door leerlingen van verschillende basisscholen. Onder hen acht leerlingen van De Kleine Wereld. Het doel van de posters is om het Kindpakket naamsbekendheid te geven want ondanks dat het al een aantal jaren bestaat weten veel mensen nog niet van het bestaan. “Mensen met kinderen die het financieel niet zo breed hebben kunnen bij de gemeente aankloppen voor hulp”, zegt Simone Smit van de school. “Door middel van het Kindpakket kunnen kinderen tot achttien jaar bijvoorbeeld gratis naar de bibliotheek, kunnen ze een bijdrage krijgen voor de kinderopvang of voor de aanschaf van een computer.”

De twaalf posters zijn gemaakt door enthousiaste leerlingen. “We zijn in de klas begonnen met het maken van schetsen”, vertelt Machmoed. “Daarna zijn we naar een ontwerpbureau in de Oude Ebbingestraat gegaan om het in te kleuren en om het professioneel af te drukken. Ik vond dat heel bijzonder en leuk.”

Welke van de twaalf posters uiteindelijk gebruikt gaan worden voor het project hangt van u als Stadjer af. De komende periode kan er namelijk gestemd worden op de website kindpakket.groningen.nl.