Jonge slechtvalken protesteren tegen ringen

Papa en mama waren het er niet mee eens en ook de jongen sputterden tegen. Toch moest het gebeuren: de drie jonge slechtvalken werden woensdagmiddag geringd. Het is het tweede jaar op rij dat er jonge slechtvalken in de nestkast aan het Gasuniegebouw zitten. 

Volgens Peter de Boer, van Werkgroep Slechtvalk Nederland, gaat het erg goed met de jongen. Het zijn drie vrouwtjes, tussen de 21 en 24 dagen oud en goed op gewicht. Wel zijn er veerluizen onder de vleugels aangetroffen. De luizen zijn zo goed en zo kwaad als het ging verwijderd.

De jongen worden geringd zodat ze voor de rest van hun leven in de gaten kunnen worden gehouden. Vorig jaar zijn de jonge slechtvalken ook geringd, maar die zijn nog niet door vogelspotters gezien.

De jonge slechtvalken en hun ouders zijn via de webcam te volgen op de website van de Gasunie.