Heisa om visrokerij op A-Kerkhof

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Zaterdagmorgen in alle vroegte stond vismakelaar Raymond Weesies op het A-Kerkhof paling, poon en makreel te roken. Dat viel niet in goede aarde bij een aantal collega marktkooplui en een winkel met dure herenkleding tegenover de ouderwetse haringkar van Weessies.

Daarom besloot hij de rokerij te verplaatsen naar de andere kant van Der Aa Kerk om verdere problemen te voorkomen. “De eerste lichting vis heb ik samen met ambachtelijke visser Bert Zijlstra hier gerookt. De marktkooplui naast mij klaagden omdat de kleding die ze verkopen binnen de kortste keren naar rook gaat ruiken. Dat snap ik. Maar wat ik niet snap is dat de marktmeester mij hier heeft neergezet. Hij wist van de rookplannen. Daar is niet over nagedacht”, aldus Weesies.

Hij vervolgt: “Ik wilde juist gerookte vis zoals paling terugbrengen naar de kermis. Dat is nostalgie want vroeger stond er op elke hoek van de kermis een kraam met gerookte vis. Ik hoop dat ik bij de volgende kermis een betere plek krijg waar ik ter plekke kan roken. En zeg nou zelf, dat is toch het mooiste wat er is?”

Deel dit artikel: