Heisa om visrokerij op A-Kerkhof

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Zaterdagmorgen in alle vroegte stond vismakelaar Raymond Weesies op het A-Kerkhof paling, poon en makreel te roken. Dat viel niet in goede aarde bij een aantal collega marktkooplui en een winkel met dure herenkleding tegenover de ouderwetse haringkar van Weessies.

Daarom besloot hij de rokerij te verplaatsen naar de andere kant van Der Aa Kerk om verdere problemen te voorkomen. “De eerste lichting vis heb ik samen met ambachtelijke visser Bert Zijlstra hier gerookt. De marktkooplui naast mij klaagden omdat de kleding die ze verkopen binnen de kortste keren naar rook gaat ruiken. Dat snap ik. Maar wat ik niet snap is dat de marktmeester mij hier heeft neergezet. Hij wist van de rookplannen. Daar is niet over nagedacht”, aldus Weesies.

Hij vervolgt: “Ik wilde juist gerookte vis zoals paling terugbrengen naar de kermis. Dat is nostalgie want vroeger stond er op elke hoek van de kermis een kraam met gerookte vis. Ik hoop dat ik bij de volgende kermis een betere plek krijg waar ik ter plekke kan roken. En zeg nou zelf, dat is toch het mooiste wat er is?”

Deel dit artikel:

  1. Goed initiatief van Weessies, zou elke marktdag moeten kunnen, wat is nou lekkerder dan een warmgerookt visje te consumeren. Ook nog eens erfgoed en traditioneel.

  2. Het is nostalgie zoals houtrook dat is ook nostalgie. Helaas doet zo’n rookgeval de volledige fijnstofmaatregelen die er zijn teniet. Dat kan dus niet in een binnenstad. :p En dan ook nog eens de marktmeester de schuld er van geven.

  3. Heerlijke gedachte om een versgerookte paling te eten.Al de reuring over wat of niet mag komt mijn strot uit..mijn buren hebben een houtkachel en mijn slaapkamer gordijnen ruiken houterig even in de machine en het is weer opgelost.
    Laat de meneer met zijn visrokerij zijn gang gaan en geef hem een plek waar hij zonder het gezeur zijn vis kan roken…en heel veel mensen gelukkig maken…

  4. Meneer Weesies kan toch ook zelf nadenken? Wat een jankerige Geenstijl-mentalieit heeft die man zeg. Dit is de Randstad niet.

  5. Mooi toch, zo`n compacte stad, met allerlei bekrompen lieden welke nu opnieuw een traditie om zeep willen helpen. Als je maar lang genoeg blijft schreeuwen, dan gaat ook het palingroken verboden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *