Handbike gestolen, duizenden reacties op Facebook

‘Slecht nieuws. Gisteren is mijn e bike gestolen. Het is een aankoppel handbike met elektrische ondersteuning en de fiets heeft zeven versnellingen’.

Deze oproep plaatste Karien van Wieren zaterdagavond op facebook nadat haar handbike was gestolen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de ketting doorgeknipt, waarmee het hulpstuk was vastgeketend aan de lantaarnpaal voor haar huis.
Een handbike is een elektrische ondersteuning die aan de rolstoel kan worden vastgekoppeld. Op deze manier wordt de rolstoel, een snel vervoermiddel waarmee je lange afstanden kan afleggen.
De diefstal pakt voor Karien wel heel naar uit. Over drie weken doet ze namelijk mee aan een handbike-battle in Oostenrijk. Ze is hiervoor al maanden aan het trainen en het gaat er nu op lijken dat ze hier niet aan mee kan doen.

De oproep op Facebook leverde een storm van verontwaardiging op onder duizenden mensen door het hele land. Bij de politie is aangifte gedaan van diefstal maar Karien verwacht niet dat de bike snel terug is. Mensen die haar kunnen helpen met het vinden van een andere handbike, zodat ze toch nog kan meedoen aan de Oostenrijkse bike-battle, kunnen contact opnemen via Facebook.