“Forum wordt met goudbedekt luchtkasteel”

Volgens de stadspartij blijft het Groninger Forum een luchtkasteel dat wordt gebouwd op aannames en wensdenken. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts vindt dat dit bevestigd wordt door een brief van het college aan de raad. 

In de brief wordt aangegeven dat de exploitatie nog niet rond is en dat er tot de start van het Forum en de periode erna nog onzekerheden zijn. Het zorgwekkende hieraan is dat in dezelfde brief de raad aangeeft dat de rek er uit is bij het Forum om verdere kosten te besparen. Zelfs wethouder De Rook gaf aan dat de getallen vooral zijn gebaseerd op aannames.

Wat de stadspartij betreft wordt het vooral een bedrijfsverzamelgebouw voor de elite, en worden activiteiten van bestaande maatschappelijke organisaties erbij gesleept om de bezoekerscijfers wat op te krikken. Hiermee wordt de extra 11 miljoen euro voor het interieur goed gepraat.

Deel dit artikel: