Blokker sluit honderd filialen: gevolgen Stad nog onduidelijk

Winkelketen Blokker gaat honderd filialen sluiten. Dat is dinsdagochtend bekendgemaakt. Het is nog onbekend of er ook winkels in Stad gaan sluiten.

Behalve de honderd winkels zet moederbedrijf Blokker Holding de formules Intertoys, Leen Bakker, Big Bazar en Xenos te koop. In totaal zullen zo’n negentienhonderd mensen op straat komen te staan.

Blokker heeft in de stad zeven vestigingen. Behalve twee locaties in de binnenstad aan de Nieuwe Ebbingestraat en de Herestraat zijn er ook filialen te vinden aan het Overwinningsplein, in Beijum, winkelcentrum Paddepoel, Vinkhuizen en aan de Verlengde Hereweg.

“Dit is een enorme klap voor de medewerkers. Het bedrijf toonde afgelopen jaar moed door samen met vakbonden een sociaal plan te maken om alles overeind te houden. Nu blijkt dat veel onderdelen niet zijn opgewassen tegen de enorme competitie op online markt”, aldus CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer. “Het gaat om het verlies van veel meer arbeidsplaatsen dan wij vooraf hadden voorzien”.

Later meer.