110 Inschrijvingen voor 4 Mijl San Carlos in Nicaragua

nieuws
Foto: Stedenband San Carlos

In Nicaragua wordt vandaag de 4 Mijl van San Carlos gelopen. Groningen heeft sinds 1986 een stedenband met de Zuid-Amerikaanse stad. Vanwege het tijdsverschil met San Carlos begint de 4 Mijl daar om elf uur ’s avonds, Nederlandse tijd.

De Stedenband Groningen-San Carlos wil de omstandigheden waarin de bevolking van San Carlos leeft verbeteren. De organisatie slaat hierbij een brug tussen ontwikkelingssamenwerking en het delen van kennis. Er zijn regelmatig uitwisselingen tussen de twee steden. De laatste keer dat een burgemeester van Groningen naar San Carlos is afgereisd was in 2011. Dat was burgemeester Rehwinkel die samen met een grote Groninger delegatie Nicaragua bezocht ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan van de Stedenband.

Op dit moment is een delegatie van vier personen uit Groningen op werkbezoek in Nicaragua waaronder coördinator en hoofd van het bureau Stedenband Groningen-San Carlos, Muriël Duindam.

De hoofdprijs van de 4 Mijl van San Carlos is een fiets. Er is één jongens- en één meisjesfiets per leeftijdscategorie en er zijn drie leeftijdscategorieën. In totaal zijn er straks dus zes winnaars.

https://twitter.com/GrunnSanCarlos/status/868288489107968000