Uitzendbureau Ali K en Bekir K failliet

nieuws

Het uitzendbureau Kaan van de gebroeders Ali en Bekir K in Groningen is dinsdag, op verzoek van de broers zelf,  failliet verklaard.

Curator Henk de Groot van Dommerholt advocaten  heeft dinsdagmiddag een gesprek gehad met de directeur en kan nog niets zeggen. Hij moet zich nog  inlezen. Het uitzendbureau is onderdeel van de Kaan Groep. De twee broers werden eerder  dit jaar gearresteerd  op verdenking van oplichting. Ze zouden een groep aannemers werk hebben laten verrichten zonder daarvoor te betalen. De broers zijn inmiddels vrij, maar ze zijn nog verdachten in deze zaak.
Burgemeester den Oudsten  noemde het bedrijf, Kaan Vastgoed en Financiële Dienstverlening, als voorbeeld van een bedrijf waar je grote vraagtekens bij kunt zetten. De broers bezitten veel vastgoed in de stad. De burgemeester trok bouwvergunningen in en doet een Bibob-onderzoek. “Ik zie een eventuele zaak met vertrouwen tegemoet, ik focus mij op de bestuurlijke kant van de zaak, het OM op de strafrechtelijke kant,‘ aldus Den Oudsten.