Schietpartij Topaasstraat: één gewonde, twee verdachten opgepakt

Bij een schietincident vrijdagavond in de Topaasstraat in de wijk Vinkhuizen is een 33-jarige man in zijn woning gewond geraakt. De politie heeft later op de avond twee mannen van 22 en 23 jaar uit Groningen aangehouden. Hun rol in de schietpartij wordt onderzocht.

“De schietpartij vond rond 19.40 uur plaats”, aldus de politiewoordvoerder. “Wat er precies gebeurd is, is onbekend. Wat we wel weten is dat er één persoon gewond is geraakt. Een traumateam dat met een helikopter ter plaatse is gekomen, gaat de verwondingen van het slachtoffer behandelen.” Het slachtoffer is later met een buikwond overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

De verdachten zijn na de schietpartij gevlucht. Vanwege het incident werd de Topaasstraat afgesloten. De politie deed in de straat en de omgeving onderzoek. Getuigen lieten weten dat er twee mannen gevlucht waren na de schietpartij.

Vanwege het onderzoek hing er boven Vinkhuizen ook een politiehelikopter in de lucht. Deze voerde vanuit de lucht observaties uit, en coördineerde de zoektocht naar de daders. Rond 22.00 uur meldde de politie dat er twee verdachten op het Jaagpad zijn opgepakt. Wat de aanleiding is voor de schietpartij is nog onbekend.