Politie rekent aanhangerdieven in

112
foto: Andries Oord

De politie heeft zaterdagmiddag in Hoogeveen twee inwoners van die plaats aangehouden voor diefstal van een aanhangwagen in Groningen.

Een bezoeker van een bouwmarkt aan de Groningerweg ontdekte dat tijdens zijn winkelbezoek zijn aanhangwagen was gestolen. Hij informeerde een medewerker van de bouwmarkt. Die bekeek de beelden van het parkeerterrein waarop de diefstal te zien was. Agenten signaleerden kort daarop de auto met aanhanger op de snelweg bij Hoogeveen. De inzittenden, twee mannen van 40 en 48 jaar, werden aangehouden. De bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Het tweetal wordt ook verdacht van een poging tot diefstal van een aanhangwagen bij een andere bouwmarkt in Groningen, eerder die middag. De eigenaar kon voorkomen dat ze er met de kar vandoor gingen. De politie denkt dat het duo half maart ook al een aanhanger heeft gestolen, eveneens bij een bouwmarkt in Groningen.

Deel dit artikel: