Nieuwbouw verpleeghuis aan Ypemaheerd

nieuws

De Zorggroep Groningen, Woningstichting Patrimonium, De Zijlen en de gemeente hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw in Beijum-Oost.

Er komt een aardbevingsbestendige en duurzame nieuwbouw op het terrein van het voormalige verpleeghuis Innersdijk aan de Ypemaheerd in Beijum. Eind 2011 verhuisden de cliënten van Innersdijk tijdelijk naar Ten Boer. De bouw van het nieuwe verpleeghuis begint januari volgend jaar. In het voorjaar van 2019 is het geschikt voor bewoning door 96 cliënten.

Op het terrein komt ook een gebouw van Patrimonium, met 24 seniorenwoningen en 24 woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Op de begane grond is plek voor het WIJ-team en Stichting Buurtcentra Beijum. Dit ter vervanging van de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.