Kinderen koken gezond voor hele school

Een middaglunch bereiden voor zes klassen. Die taak kregen vier leerlingen van CBS De Kleine Wereld dinsdag. “Ik vind koken heel erg leuk.”

“Het idee om lunches te bereiden voor de hele school ontstond een aantal jaren geleden vanuit de ouders”, vertelt directeur Rudie Bilder van de school. “Daar hebben we op ingehaakt door nu twee keer in de week samen met een kok maaltijden voor de leerlingen te bereiden. Dat is enerzijds heel erg leerzaam voor de kinderen en anderzijds krijgt iedereen gezond eten, omdat we alleen maar verantwoorde producten en ingrediënten gebruiken.”

“Ik begin ’s ochtends rond tien uur”, zegt Ids Blaauw van Resto Vanharte. “Ik zet de spullen klaar en vervolgens komen om 11.00 uur vier leerlingen mij helpen om voor de hele school een maaltijd te maken. Daar krijgen ze een uur de tijd voor want rond het middaguur moet er uit geserveerd worden.”

Het aanbieden van lunches is bijzonder. Behalve op De Kleine Wereld is er in de stad maar één andere school waar dit gebeurt. “Hopelijk kunnen we het aantal dagen dat dit gebeurt in de toekomst nog verder uitbreiden.”