‘Hondenbelasting aan honden besteden’

100% Groningen wil dat de gemeente Groningen de 850.000 Euro aan hondenbelasting uitsluitend aan voorzieningen voor honden besteedt.

Marjet Woldhuis van 100% Groningen: ‘Hondenbezitters voelen zich de gebeten hond omdat ze zo zwaar aangeslagen worden door de gemeentelijke belastingen. Als je speelveldjes en losloopgebieden wilt aanleggen en onderhouden, als je voldoende afvalbakken wilt plaatsen, als je wilt voorkomen dat er meer agressieve honden bijkomen maar ook het in stand houden van een dierenasiel, dat kost allemaal geld. Geld wat er wel is maar nu naar algemene zaken gaat. Wij willen dat graag veranderen door de opbrengsten van de hondenbelasting in zijn geheel voor het hondenbeleid te bestemmen. Zo doen ze het ook in Leeuwarden, de belasting is iets meer dan de helft van de onze en het hondenbeleid is veel meer gericht op oplossingen in plaats van op problemen’.

Het Stadse tarief is met 117 Euro per jaar het één na hoogste van Nederland.

Deel dit artikel: