‘Hondenbelasting aan honden besteden’

100% Groningen wil dat de gemeente Groningen de 850.000 Euro aan hondenbelasting uitsluitend aan voorzieningen voor honden besteedt.

Marjet Woldhuis van 100% Groningen: ‘Hondenbezitters voelen zich de gebeten hond omdat ze zo zwaar aangeslagen worden door de gemeentelijke belastingen. Als je speelveldjes en losloopgebieden wilt aanleggen en onderhouden, als je voldoende afvalbakken wilt plaatsen, als je wilt voorkomen dat er meer agressieve honden bijkomen maar ook het in stand houden van een dierenasiel, dat kost allemaal geld. Geld wat er wel is maar nu naar algemene zaken gaat. Wij willen dat graag veranderen door de opbrengsten van de hondenbelasting in zijn geheel voor het hondenbeleid te bestemmen. Zo doen ze het ook in Leeuwarden, de belasting is iets meer dan de helft van de onze en het hondenbeleid is veel meer gericht op oplossingen in plaats van op problemen’.

Het Stadse tarief is met 117 Euro per jaar het één na hoogste van Nederland.

Deel dit artikel:

 1. Het is idioot zoveel we betalen aan honden belasting met allemaal verbod op wat niet mag Zuidwolde weinig hondenbelasting geen aanlijn gebod opruim plicht
  Hier honden veldjes waar ze los mogen staat het gras zo hoog dat het een zoektocht naar de hoop moet doen of een strimmer om tussen de brandnetels het op te kunnen ruimen 5 km lopen met het poepzakje in de hand waarom geen afval bak met een poep zakjes automaat b.v 5 cent per zakje met gewoon gemaaid onderhouden speel losloop velden
  Het liefst niet bij speelvelden waar kinderen voetballen en spelen wat nu wel zo is Dat kan best van de hondenbelasting dacht ik zo
  Heb een hond gehad (helaas overleden ) ieder jaar weer een nieuw verbod erbij met de verhoging Ze moeten wel een vreselijke hekel aan honden hebben wanneer worden de katten aangepakt?

 2. Ze kunnen het geld van de hondenbelasting ook gebruiken voor een soort stofzuiger.
  Zelfde model als van de gemeente maar dan een die de drollen opzuigt geen geklieder meer met puutjes en weer een stukje werkgelegenheid.

 3. Hondenbelasting wel of niet,een hond laat je niet voor iemand anders deur schijten of op een speelveld voor kinderen.Diegene die ik vorig jaar betrapt heb op stelsel matig voor mij deur te laten schijten weet nu hoe zijn hond z’n stront smaakt en ruikt tijd van waarschuwen is voorbij.

 4. Ja en laten ze ook maar kattenbelastingen per kat invoeren. Deze schijten de tuinen van een ander vol en vernielen de bloembollen cq bloemen en dat gespuid tegen de bosjes zodat ook deze dood gaan

 5. Hondenbelasting is natuurlijk een belachelijk fenomeen. De inningskosten zijn gigantisch en de nettoopbrengst daardoor erg laag. De rechtvaardigingsgronden zijn nogal achterhaald.
  Veel gemeenten hebben de belasting inmiddels afgeschaft en dat zal in Groningen ook gebeuren. Vermoedelijk na de samenvoeging met Haren. Daar kent men geen hondenbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *