Groningse scholier wint selectie Science Olympiad

nieuws
Foto: team Gomarus College

Annejan van den Dool, vwo-4 leerling van het Gomarus College, is winnaar geworden van de nationale selectieronde voor de International Junior Science Olympiad.

Dat is een internationale wedstrijd voor de allerbeste leerlingen tot 15 jaar op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Zo’n 3.000 leerlingen deden mee aan de voorselectie en uiteindelijk zijn twaalf jongeren geselecteerd.

Zij gaan in december ons land vertegenwoordigen op de olympiade. Die wedstrijd duurt tien dagen en wordt ditmaal in Nederland gehouden, met teams uit vijftig landen. Vorig jaar won Annejan van den Dool ook al een plek in de nationale finale van de onderbouw, dit jaar werd hij dus eerste in het bovenbouwteam.

Het doel van deze jaarlijkse wetenschapswedstrijd is om leerlingen te enthousiasmeren voor science en technologie.