‘Groningen moet voorbeeld nemen aan Leeuwarden qua hondenbeleid’

nieuws
Foto: Facebook Hondvriendelijk Groningen

Leeuwarden heeft een vriendelijker hondenbeleid dan Groningen. Groningen zou dan ook enkele maatregelen van de Friese hoofdstad moeten overnemen.

Tot die conclusie komt Hondvriendelijk Groningen, dat onlangs met enkele ambtenaren van de stad een werkbezoek aan Leeuwarden bracht.

De eerste is dat de hondenbelasting, die in Leeuwarden lager is, ten goede komt aan de voorzieningen voor honden, zoals speelterreinen, afvalbakken en korting op poepzakjes. Ook krijgen overtreders  in het Friese eerst een waarschuwing en niet direct een boete.

Daarnaast zijn er in Leeuwarden meer losloopgebieden en wordt de hondenbezitter via brieven, kaarten en flyers ook beter geïnformeerd over het hondenbeleid dan in Groningen.

 

Deel dit artikel:

  1. Ik betaal bijna 300 euro hondenbelasting in Groningen voor 2 honden.. Ze hebben nergens afvalbakken en nauwelijks losloopgebieden in de wijk Ulgersmaborg. Maar ruim wel de hondenpoep. Waarom betaal ik dan?.De gemeente Groningen kan zo lekker de kas spekken. En totaal geen tegemoetkoming voor de hondenbezittets
    vind dit ronduit schandalig!!.

  2. Honden horen op de boerderij. Niet in de stad. En zeker niet die grote, agressieve honden – met bijbehorende baasjes…. De hondenbelasting kan dus niet hoog genoeg zijn, daar heeft d’66 volkomen gelijk in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *