“Er stonden opeens twaalf belastingmannen om ons heen”

Dieke Koster haalt al jaren groente en fruit op van de markt. Deze producten kunnen niet meer worden verkocht maar zijn nog prima te gebruiken. Maar nu is Dieke tijdens een controle op de vingers getikt door mensen van de Belastingdienst. Het verzamelen en wegbrengen van overtollige groente en fruit zou loon in natura zijn.

Een vriend van Dieke, Conny Eldering, plaatste eind maart een bericht op Facebook over de in zijn ogen belachelijke actie van de controleurs. “Iemand die participeert wordt het op deze manier onmogelijk gemaakt. Ik vind dat er duidelijkheid moet komen ten aanzien van Dieke dus wat hij hier mag doen zonder gedonder”, zegt Eldering.

Maar Dieke laat zich niet uit het veld slaan: “Ik ga gewoon door. Ik moet the Free Café en Edanz bevoorraden want zonder mij hebben ze daar niets te eten”.

Deel dit artikel: