Buurt en school balen van coffeeshop in café

De buurt en ook het Werkman Stadslyceum balen van de nieuwe coffeeshop die het stadsbestuur wil toestaan aan het Schuitendiep in het voormalig café de Kachel. Zij vrezen overlast en gaan bij het stadsbestuur aan de bel trekken.

De afgelopen tijd werden diverse aanvragen voor coffeeshops afgewezen, omdat de locaties ongeschikt zouden zijn. Maar deze locatie in lijkt geschikt volgens het stadsbestuur. Café de Kachel verhuisde twee jaar geleden naar de Zwanestraat. Tot mei zat er een Engelse pub in het pand. Daarna stond het leeg. Nu wil het stadsbestuur een coffeeshop in het pand toestaan

Er komt nog wel een inspraakronde waarbij omwonenden hun zegje mogen doen.

Deel dit artikel:

 1. We hebben al coffeeshops, growshops, headshops en smartshops genoeg in de buurt. De Steentilstraat, de Nieuweweg, het Damsterdiep zijn zo ongeveer hèt adres voor alle koeriers uit Duitsland die hier hun inkopen komen doen. In de donkere steegjes doen bovendien duistere types allerlei zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen. En dan moet er nóg een shop bij??
  Waar hebben we dit aan te danken? Het wordt hoog tijd voor een gekozen burgemeester. Deze PvdA-er, vertegenwoordiger van een splinterpartijtje, moet nodig weg!

  1. P.Kingstra ,Weet u eigenlijks wel waar u over praat ??? Duitse koeriers die allemaal in de stad hun handel in een shop komen halen ?? komaan die gaan direct naar een kweker toe man !! een coffeeshop heeft nl een beleid opgelegd gekregen dat ze niet meer dan 125 € P.P. mag verkopen !! dat is niet te doen voor die koeriers …. en al die louche mensen in donkere steegjes??? hoe weet u dat…., staat u er soms ook tussen ??? ziet u wat ze aan t doen zijn? niet meteen iedereen over 1 kam scheren he…. geef gwoon eerlijk toe dat u gwoon tegen softdrugs bent dan kunnen we tenminste een fatsoenlijke discussie aangaan…( ow en jha ik ben ook een gwone hard werkende man die graag ff een jointje rookt in een coffeshop ).

   1. Kingstra heeft wel degelijk een punt Wouz.

    Inmiddels worden de nieuweweg en nabijgelegen straten HET epicentrum voor alles mbt softdrugs. Er zitten meerdere coffeeshops en diverse smartshops in een kleine straal. Hier komt dan nog een derde coffeeshop bij.

    Ik woon in deze buurt, en tot dusver ondervind ik geen hinder. Maar ik vind een derde coffeeshop totaal overbodig. Waarom niet in een ander gedeelte van de stad? Wat is het nut van drie coffeeshops vlak bij elkaar? Ook voor de ondernemers..

   2. Wat is het nut van al die kroegen dicht bij elkaar in de Poele- en Peperstraat?

 2. Twee middelbare scholen in de directe nabijheid, met ook nog eens leerlingen welke in een leeftijd zitten waardoor deze extra gevoelig zijn voor gebruik van het onbekende, van in dit geval (soft) drugs en de aanwezige kans op verslaving. lijkt mij sterk dat dhr. Den Oudsten niet van op de hoogte is van de nabijheid van deze scholen.

  Maar kan Mertens niet beter een ruimte bij zijn broer, de eigenaar van Tasmania party pub aan de Koningsweg gaan huren? Dat ligt op een redelijk verlaten bedrijventerrein met ruim voldoende parkeergelegenheid, waardoor er daar in ieder geval geen parkeeroverlast voor omwonenden ontstaat en het kent geen school in de directe nabijheid.

  Met nog een voordeel, n.l. de spreiding van coffieshops in deze stad en de mogelijkheid om onze Oosterburen via de ringweg vrij eenvoudig naar binnen te loodsen zonder dat deze overlast en/of verkeersdrukverhogend gaan werken in de autoluwe binnenstad.

 3. Zou het niet beter zijn om coffeeshops in de buurt van politiebureau’s te vestigen… Dan kun je beter een oogje in het zeil houden… Ik zat te denken te aan hoek Korreweg… Roderweg. Daar staat ook al weer een tijdje een horecazaak leeg toch ? (Op de kaart nog mexicaans eetcafé Maff) Dan spreidt je de coffeeshops ook nog beter!

 4. Wat een onzin. Het Werkman zit al jaren in het centrum van onze stad. Drugs hoort nu eenmaal bij de samenleving en het is belangrijk om kinderen/jongeren al vroeg kennis te laten maken met deze natuurlijke processen.
  Ik zeg. Graag veel meer shops !

 5. Mertens??? Familie van Mertens? Hoe kunnen die van de burgemeester een vergunning hebben gekregen voor een coffieshop?
  Iets stinkt hier. En niet alleen die wiet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *