Bijtgrage honden slaan weer toe in Plukbos

nieuws
Foto: Facebook Natuurmonumenten Kardinge

Eén of meer bijtgrage honden hebben een aantal fruitbomen in het Plukbos in recreatiegebied Kardinge vernield. De afgelopen twee jaar ging het ook al diverse keren mis en inmiddels hebben bijna tien fruitbomen onherstelbare schade opgelopen.

De schade werd opgemerkt door boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten: “Vorig jaar zijn al twee fruitbomen kapot gebeten, het jaar daarvoor ook meerdere en nu is het weer raak. Nu zijn het er drie”, vertelt een teleurgestelde boswachter.

“Uit onderzoek blijkt telkens dat het om hondenbeten gaat. Vorig jaar hebben we in het Edon bos in dit gebied een stafford terrier op heterdaad betrapt. Dat baasje snapte het probleem en daarna gaat het daar goed,” vervolgt Hartog.

Het Plukbos wordt door vrijwilligers onderhouden en is in november 2010 door toenmalig burgemeester Rehwinkel geopend.