Veel deelnemers bij ‘Nacht van Groningen’ in het donker

sport

Voor de vernieuwde opzet van de Nacht van Groningen op zaterdagavond 4 maart hebben zich al meer dan 1.600 deelnemers ingeschreven.

Jarenlang werd de hardloopwedstrijd in mei gehouden. Nu is hij naar begin maart verplaatst, zodat de deelnemers volledig in het donker lopen. Het parcours voert onder meer door de Plantsoenbuurt en het Noorderplantsoen, met start en finish op de Ossenmarkt. Starter is Gerard Kemkers van het Topsportzorgcentrum van FC Groningen. De lopers kunnen kiezen uit de 5 kilometer, 10 kilometer, 10 Engelse mijl en de halve marathon.

De eerste start is om 20.30 uur. Voorafgaand wordt een cheque overhandigd aan het goede doel. Dit jaar is dat de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Die zet zich in voor mensen met CF, oftewel taaislijmziekte.

Deel dit artikel: