Tuin in de Stad schiet lekker op

Tuin in de Stad aan de Tarralaan achter de wijk Vinkhuizen begint vorm te krijgen. Op het terrein komen groentetuinen, kassen, een soort clubgebouw en er is ruimte voor speelmogelijkheden voor kinderen.

Vorig jaar moest Tuin in de Stad verhuizen van een stuk grond aan de Friesestraatweg waar ze al sinds 2009 zaten. Omdat het terrein wordt ontwikkeld voor woningbouw werd gezocht naar een andere plek. Deze werd gevonden op de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek.

“Dit geeft veel meer een buitengevoel terwijl we daar echt dicht in de stad zaten”, zegt de enthousiaste Frans Kerver, initiatiefnemer van Tuin in de Stad. Als alles volgens plan verloopt moet het gebouw op het terrein in april of mei klaar zijn en kan volgens Kerver de eerste groente dit voorjaar al worden geoogst.

Deel dit artikel: