Steeds meer Groninger studenten op stage in San Carlos

nieuws
Foto: Fran Leijten en Wais Sorghabi

Steeds meer studenten geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen die hun coschappen lopen in het UMCG gaan op stage naar San Carlos. De stad heeft een stedenband met deze Zuid- Amerikaanse stad.

“De studenten geneeskunde doen daar hun tropen- of sociale stage geneeskunde. Het project is officieel in 2011 van start gegaan en is een samenwerking tussen de gemeente, het UMCG en de Stedenband San Carlos. Sinds 2011 zijn al ruim 50 studenten afgereisd naar San Carlos”, zegt Muriël Duindam van de Stedenband San Carlos. “We zijn nu aan het kijken of we het project kunnen uitbreiden naar andere studierichtingen. Zo zijn we in gesprek met de Hanzehogeschool en de andere studies aan de RUG”.

Er is net een groep studenten (foto) terug uit San Carlos. Op dit moment lopen nog twee mensen stage in de stad in het Zuiden van Nicaragua.