Stadjers weten stembus uitstekend te vinden

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

Het aantal Groningers dat naar de stembus ging voor de Tweede Kamerverkiezing overtrof alle verwachtingen. Om 21.00 uur, bij het sluiten van de stembureaus,  was de opkomst 82,8 procent. Dat was bijna 6 procent hoger dan bij de vorige verkiezingen.

Uit de exitpoll, die om 21.00 werd bekendgemaakt blijkt dat de VVD met 31 zetels veruit de grootste partij wordt. Het CDA, D66 en de PVV zouden ieder 19 zetels halen. GroenLinks komt op 16 zetels en de SP op 14. De PvdA zakt terug naar 6 zetels. De overige partijen scoren als volgt: ChristenUnie 6, Partij voor de Dieren 5, 50+ 4, SGP en DENK 3 en Forum voor Democratie 2 zetels. Het betreft een steekproef.

De voorlopige uitslagen worden woensdagavond laat bekendgemaakt tijdens de verkiezingsavond in het Groninger Forum. Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning René Paas maken de uitslagen bekend. Hierna zijn de voorlopige uitslagen ook te vinden op deze website.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *