Pegida brengt politiek en tegendemonstranten bij elkaar

De door Pegida aangekondigde demonstratie op zondag 9 april brengt bij zowel tegendemonstranten als bij een aantal politieke jongerenorganisaties nu al veel te weeg. Ze gaan, als Pegida mag demonstreren, ook de straat op.

“Wij als organisatie zijn voor het opnemen van vluchtelingen die het moeilijk hebben en uit oorlogsgebieden komen en wij vinden dat zij hier gewoon een plek verdienen in de samenleving. Op 9 april ben ik niet bang voor de confrontatie maar wij zijn ook niet uit op een confrontatie”zegt Obed Brinkman van Comité Groningen Tolerant.

De jongerenorganisaties PINK! (Partij voor de Dieren) en de Jonge Socialisten (PvdA) gaan ook de straat op. “We vinden het heel erg belangrijk dat er een tegendemonstratie op gang komt omdat we het absoluut niet eens zijn met de uitgangspunten van Pegida”, zegt Rico Tjepkema namens de jongerenorganisaties.

Burgemeester Den Oudsten heeft vandaag overleg gehad met het Openbaar Ministerie en de politie maar heeft nog geen beslissing genomen of de Pegida- en de tegendemonstratie kunnen doorgaan.