Outlet Maxx XXXL snijdt zichzelf in de vingers

De vandaag geopende outlet Maxx XXXL aan het Sontplein heeft een probleem. Omdat volgens het bestemmingsplan in het pand alleen bouw- en tuinmaterialen verkocht morgen worden is het assortiment zeer beperkt. Op last van de gemeente mogen artikelen die niet binnen het bestemmingsplan vallen niet worden verkocht. Deze spullen staan wel in het zicht van teleurgestelde klanten maar ze kunnen er niet bij. De meeste mensen verlaten de voormalige Praxis bouwmarkt dan ook snel.

“Gewoon waardeloos want wij komen speciaal met ons allen uit Delfzijl omdat er in de krant een veelbelovende advertentie stond. En nu is er bijna niets te krijgen. Dit wist Maxx toch van te voren?”, briest een mevrouw uit Delfzijl.

“Het valt heel dik tegen want anders was de omzet tien keer zo groot geweest. Maar de grote heren bepalen dat hè? Wij hebben niets meer in te brengen”, daarmee doelend op de gemeente die de verkoop vanmorgen aan banden heeft gelegd.

Directeur Tjitse Lawerman van het moederbedrijf van Maxx XXXL stond OOGTV vanmorgen wel vriendelijk te woord maar wilde geen toelichting voor de camera geven.