Nieuwsuur vindt Rutte niet zielig

nieuws
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Nieuwsuur behandelt de Groningse aardbevingen niet in haar uitzending met Rutte, maar niet omdat dat zielig zou zijn voor de premier.

In een verklaring stelt Nieuwsuur: “In enkele media wordt gesuggereerd dat Nieuwsuur een gast met een vraag over de aardbevingen in Groningen tijdens de komende uitzending met Mark Rutte heeft afgezegd omdat “het zielig zou zijn voor de premier.” Voor het gesprek met VVD-lijsttrekker Mark Rutte, aanstaande vrijdag, was één van de drie onderwerpen de aardbevingen in Groningen. Bedoeling was om de Groningse Annemarie Heite het gesprek met Rutte aan te laten gaan. Gisteren bleek dat het programma Pauw&Jinek precies dezelfde keuze gemaakt hadden: Groningers in confrontatie met Rutte. Nieuwsuur besloot daarop om niet hetzelfde onderwerp binnen een paar dagen op dezelfde manier aan de orde laten komen.

“Nieuwsuur behandelt het Groningse onderwerp dus niet omdat het geen belangrijk onderwerp is, integendeel. Niet voor niets hadden we hier in eerste instantie voor het onderwerp gekozen en Nieuwsuur heeft ook veel reportages over de problemen in Groningen gemaakt. Dat Nieuwsuur het “zielig”zou vinden voor Mark Rutte, is onzinnig. Dat zal voor ons nooit een reden zijn, voor geen enkele politicus. Nieuwsuur maakt zijn eigen afwegingen, onafhankelijk. Er is dan ook geen enkel contact geweest met het VVD-campagneteam hierover.”