Jong FC Groningen verspeelt riante voorsprong tegen Harkemase Boys

Foto Andor Heij. Archief: Jong FC Groningen - Harkemase Boys

In een wedstrijd met twee gezichten verspeelde Jong FC Groningen zaterdag een 2-0 voorsprong in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Het werd 2-2. Jong FC Groningen zakte naar de elfde plaats in de derde divisie. Harkemase Boys bleef achtste.

Jong FC Groningen was voor de pauze sterker en kreeg twee behoorlijke kansen via Yassine Zakir voordat de score werd geopend. A-junior Marijn Ploem nam een afgeslagen aanval op de slof en schoot vanaf 16 meter raak: 1-0. Na een half uur vloerde Simon IJzerman Pier Veldman en Tim Waterink voltrok vanaf elf meter het vonnis: 2-0. Waterink kopte twee minuten later ook nog net over.

Na rust miste Waterink opnieuw een goede mogelijkheid. Na 55 minuten kwam Harkemase Boys terug toen Klaas Schotanus een vrije trap van Oebele Schokker raak kopte: 2-1. Harkemase Boys nam het initiatief en na 62 minuten verwerkte doelman Stefan van der Lei een inzet van Schotanus niet goed. Jorco van Hezel schoot de rebound binnen: 2-2. De Friezen voerden de druk op, maar de winnende wilde niet vallen.