Gratis winkelen voor minima bij Mamamini

nieuws
foto: Google Streetview

Kringloopwinkel Mamamini keert ieder jaar zo’n 50 duizend euro uit aan goede doelen in en rond de stad. Dit jaar geeft Mamamini voor het eerst ook duizenden spullen weg.

Vijfhonderd minimagezinnen mogen gratis bij Mamamini winkelen voor in totaal 25 duizend euro. De Voedselbank in de stad en de WIJ-teams van de gemeente bepalen welke gezinnen dit zijn.

Een speciale waardepen dient als betaalmiddel, en is tevens naamgever van de actie. De Mamamini Waardepennen actie gaat half april van start.

Deel dit artikel:

 1. Wat hebben de minima aan rotzooi/troep: oude kasten, versleten bankstellen, smerige pannen of knuffels waar vlekken opzit.
  Geef hun een Iris cheque, daar hebben ze meer aan.

  1. Yvonne , volgens mij ben je een beetje bevooroordeeld . Neem eens een kijkje bij een kringloop bij jou in de buurt en kijk wat er daar te koop is (letterlijk en figuurlijk) .
   Wedden dat je je mening bij stelt ?

 2. Yvonne, hier willen we toch even op reageren want we verkopen echt hele mooie spullen. Natuurlijk: troep vind je bij ons ook, maar iemand met een Waardepen kiest helemaal zelf uit wat belangrijk is voor zijn of haar gezin. Bijvoorbeeld kleding, een fietshelm, een kinderfietsje, een tafel of een mooie woonkamerlamp. We hebben het allemaal!

 3. Ik wil graag even reageren…Goed dat er een voedselbank is maar jammer dat er een associatie is van voedselbank is armoede . De mensen die bij kledingbank de zeecontainer komen, leven ook in de minima. Een aantal hier van leven net boven de gestelde norm van de voedselbank en de mensen die niet naar de voedselbank willen/durven/kunnen die zouden ook wel eens in aanmerking willen komen voor zulke leuke acties want de voedselbank norm is niet alleen armoede maar ook mensen die er net boven zitten hebben te maken met armoede. #voedselbanknormisnietalleenarmoede

  1. Klopt helemaal , geen speld tussen te krijgen . Maar misschien dat de veelgeroemde WIJ-teams hier uitkomst kunnen bieden .Alhoewel ik geen flauw idee heb hoe deze teams op de hoogte zijn/komen van de leefomstandigheden van sommige wijkbewoners , maar ik gun ze vooralsnog het voordeel van de twijfel …

   1. Bij de voedselbanken komen niet alleen mensen die volgens de norm behoren tot de minima volgens de normen van de gemeente, echter ook mensen met goede en/of dubbele inkomens. Mensen die door omstandigheden in de schuldhulpverlening zijn gekomen. Deze groep zijn op bijna alle gebieden slechter af als de norm-minima. Deze groep heeft vaak net te veel weekgeld om in aanmerking te komen voor de voedselbank. Daarnaast komt deze groep mensen niet in aanmerking voor minimaregelingen zoals de witgoed regeling, schoolfonds, stadjerspas, chronisch zieken tegemoedkoming. Deze mensen komen dus ook nagenoeg niet in aanmerking voor deze goed bedoelde actie van Mamamini….

 4. Mamanini: Als ik een bankstel/zware kast bij jullie koop, dan betaal ik hoge bezorgkosten. Er wordt gelijk bij aankoop gezegd: bankstel wordt bezorgd tot aan de (portiek)deur. De bezorgers mogen van de Arbo geen trap lopen en zware dingen naar boven tillen. Nu is mijn vraag: als ik bel met de vraag, dat jullie het hele huis mogen leegtrekken van mijn ouders, dan mogen jullie opeens wel zware dingen tillen, en de vervoerskosten is dan gratis. Raar hoe kan dat!.

 5. Prachtig initiatief, maar tevens je reinste discriminatie. Hoezo alleen voor gezinnen?! Als je weet wat er allemaal al gedaan wordt voor die arme bijstandsgezinnen. Alleenstaande minima of minima zonder kinderen krijgen geen gratis kledingbonnen, vakanties, uitjes, laptops, gratis fietsreparaties naast de paar honderd Euro kinderbijslag per maand per kind. Volgend jaar deze actie voor 500 minima zonder kinderen?

 6. Jammer dat deze actie, die goed bedoeld zal zijn, bij lange na niet zo goed uitpakt voor de minima als het lijkt. Als ik dit bericht lees en snel ga rekenen, dan kom ik uit op 500 euro per gezin om te besteden bij Mamamini. Echter, een gezin met singel ouder krijgt 12 euro 50 om te besteden bij Mamamini en een gezin bestaande uit twee ouders krijgt 25 euro om te besteden :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *