Boomfeestdag is groot feest in Vinkhuizen

Zo’n twintig leerlingen van basisschool De Hoeksteen hebben woensdag achttien bomen gepland aan de Saffierstraat in de wijk Vinkhuizen. Het planten maakte onderdeel uit van de Nationale Boomfeestdag.

“Ik vind dit heel erg leuk”, zegt Sander. “In het zonnetje bomen planten, dat doe ik toch liever dan lessen volgen op school.” Zijn klasgenoot Wesley is het met hem eens. “Ja, heel erg leuk. En ook omdat we de afgelopen dagen heel veel geleerd hebben over bomen.”

Wesley doelt daarmee op het educatieve programma dat rondom de Boomfeestdag is geplanned. Op school hebben ze van Gieneke Dijkstra van de dienst Stadsbeheer les gehad over alles wat met bomen te maken heeft. “Ik dacht altijd dat de stam van een boom voor zuurstof zorgde, maar dit zijn de bladeren die daar verantwoordelijk voor zijn.”

Dayvana is samen met een klasgenootje ook druk bezig om één van de achttien bomen te planten. “Dit is een appelboom”, zegt ze. “Als we de boom goed gaan verzorgen dan kunnen we misschien in de toekomst hier lekkere appels eten. Dat lijkt me heel erg leuk.”