Stenen ruilen voor planten in zuidelijke wijken

nieuws

Van half maart tot half mei is in Helpman, De Wijert en Corpus den Hoorn het eerste Buurt & Tuinfestival Steenbreek. Met voorlichting over verstening, workshops ‘natuurrijk tuinieren’ en buurtacties om tegels op te halen in ruil voor een plant.

Op 13 mei wordt er afgesloten met een groenmarkt op het Overwinningsplein. In sommige wijken is inmiddels zo weinig groen meer dat ware ‘hitte-eilanden’ ontstaan: plekken waar de warmte ’s zomers niet weg kan en de temperatuur flink oploopt. Ook veroorzaakt de toename van tegeltuinen problemen met de afwatering waardoor kelders onderlopen

Operatie Steenbreek is op zoek naar bewoners in Helpman, De Wijert & Corpus den Hoorn die een steentje willen bijdragen.
Dinsdag 28 februari of 2 maart om 19.30 uur is iedereen welkom op een informatieavond aan de Van Schendelstraat 9.