Stad gaat OZB stijging niet-woningen compenseren

nieuws

De gemeente gaat het OZB tarief voor niet-woningen compenseren. De belasting dreigde met zes procent omhoog te gaan.

Door een forse WOZ waardedaling van de kantoren en vooral van beide ziekenhuizen en het DUO gebouw (90 miljoen euro) dreigde de gemeente flink wat inkomsten mis te lopen. Daardoor werd de OZB met zes procent verlaagd. Door de compensatie wordt dat met de helft terug gebracht tot een stijging van ongeveer drie procent.

Het tekort dat de gemeente daardoor oploopt wordt dit jaar gedekt uit de algemene reserves. Voor volgend jaar wordt het bedrag gedekt door verwachte extra inkomsten.

Deel dit artikel:

 1. Ik begrijp er geen hout van. De waarde van vastgoed daalt dus de OZB wordt met 6% (van wat???) verlaagd. De daling wordt teruggebracht tot een stijging van drie procent??? (van wat :p)

  https://gemeente.groningen.nl/actueel/nieuws/college-verlaagt-ozb-tarief-niet-woningen

  Ook vreemd Ik begrijp niet dat waardedaling van bepaalde panden wordt afgewenteld op andere panden. Is het OZB tarief variabel?

  Van de site van de gemeente:
  OZB tarieven.
  Eigenaren van bedrijfspanden: 0,5049% van de WOZ-waarde
  Gebruikers van bedrijfspanden: 0,4065% van de WOZ-waarde

  past de stad het tarief aan, aan het bedrag dat ze aan OZB wil binnen halen? Daalt de waarde van onroerend goed, stijgt dat automatisch de OZB? Gaat de rijksoverheid de waardedaling en de verminderde OZB opbrengsten compenseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *