PvdD stelt vragen over dode vissen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Partij voor de Dieren  stelt het stadsbestuur  vragen over de dode vissen in de  Oosterparkvijver  vorige  week.

PvdD-raadslid Gerjan Kelder: “De  vissen stierven door zuurstofgebrek in het water. In die periode stroomde een grote hoeveelheid rioolwater de vijver in, dat bevat weinig zuurstof en veel afvalgas. Daarnaast was eind januari het water bevroren en kon het afvalgas niet ontsnappen en kon het water geen nieuwe zuurstof opnemen. De oorzaak van de grotere hoeveelheid rioolwater kan liggen bij de gestarte werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Een persleiding van de gemeente blijkt sinds 2 januari uit bedrijf te zijn.” De Partij voor de Dieren vraagt het college of de aanleg van de ringweg inderdaad een mogelijke oorzaak is.

“Wij zijn van mening dat dieren zeker niet de dupe zouden mogen worden van de aanleg van de Zuidelijke Ringweg of van gebrekkig waterbeheer. Dit lijkt helaas nu wel het geval te zijn geweest,” aldus Kelder. De partij vraagt de sterfte in de toekomst te voorkomen door het aanschaffen van beluchtingsapparatuur.

Deel dit artikel:

  1. … dode vissen. Het stadsbestuur krijgt vragen over dode vissen.

    Stel je vragen aan het bouwconcern en niet aan de politiek, stelletje clowns. De tijd die hieraan besteed moet worden had ook gebruikt kunnen worden om een écht probleem aan de kaak te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *