Petitie “Laat Groningen Niet Zakken” bijna 28 duizend keer getekend

De petitie “Laat Groningen Niet Zakken” van cabaretier Freek de Jonge is bijna 28 duizend keer getekend.

De petitie werd aan het einde van de fakkeloptocht, vorige week dinsdag, door De Jonge aan Commissaris van de Koning Rene Paas overhandigd. Paas tekende ook.

In de petitie staat onder meer dat de aardgaswinning omlaag moet, de schade beter afgewikkeld moet worden en dat de NAM daarin geen partij mag zijn.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb lang gedacht dat we in een rechtsstaat leefden, zodat onze rechten bij de overheid in goede handen zijn. Helaas, de overheid kiest als het er op aankomt kennelijk de zijde van het grootkapitaal. De NAM is kennelijk niet gebonden aan regels als het gaat om schadevergoedingen. Ik heb trouwens nog geen politicus iets horen zeggen waaruit blijkt dat hij/zij begrijpt waar het om gaat. Ze zien de oplossing in het terugschroeven van de gaswinning, maar dat is de langere termijn. Niemand van hen schijnt in te zien dat er nu direct iets moet gebeuren. Dat de bureaucratie met haar stroom aan regelingen en rapporten die rondom dit probleem is opgetuigd, niet de oplossing maar het probleem zelf is. Waar het nu echt op aankomt, waar de gedupeerden echt iets aan hebben, is een schaderegeling zonder bureaucratisch-juridische doolhof. Kan de overheid de schadeclaims niet gewoon uitbetalen en verhalen op de NAM?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *