Milieudefensie merkt Plantsoenbomen

Tijdens een actie van Milieudefensie zijn afgelopen nacht veel bomen in het Noorderplantsoen gemerkt voor de kap. De actie is onderdeel van een landelijke actiedag.

Tijdens die dag worden vijftien stadsparken symbolisch gekapt, om mensen bewust te maken van de sojateelt in Zuid-Amerika. Voor de Nederlandse zuivelproductie is de afgelopen 20 jaar in Zuid-Amerika aan oerwoud en andere natuur ter grootte van 90 duizend voetbalvelden verdwenen. Voor de acht miljoen liter melk die Groningers per jaar drinken is een oppervlakte van vier Noorderplantsoenen nodig om soja te verbouwen waarmee wij onze koeien voeren.

Milieudefensie wil dat we in Nederland onze koeien voeren met Europees veevoer. Consumenten moeten daarom kiezen voor biologische melk, of gewoon minder zuivel kopen.