“Ik dacht altijd dat de liefde uit je buik kwam”

Een drukte van belang was het dinsdagochtend in het Groninger Forum. In het gebouw werd een minicollege gegeven over verliefdheid aan leerlingen van diverse basisscholen.

“Op deze dag ben ik eigenlijk professor Love”, vertelt hersenonderzoeker Gert ter Horst van de Rijksuniversiteit Groningen. “Op Valentijnsdag weet ik dat ik mijn agenda vrij kan houden voor colleges en interviews.” Ter Horst is degene die op een hele duidelijke manier uit kan leggen wat er gebeurt als je verliefd bent. “Maar vandaag is toch wel een uitdaging hoor om aan zulke jonge mensen dit uit te leggen.”

“Ik dacht altijd dat de liefde uit de buik kwam”, vertelt Noortje. “Maar het blijkt dus uit de hersenen te komen. Wat je ziet, wat je hoort en ook vooral wat je ruikt wordt in je hersenen omgezet en vertaald naar andere delen va het lichaam waarmee je zegt of je wel of niet verliefd bent. Ik vond het echt ontzettend interessant om dit te horen.”

Het minicollege over verliefdheid maakte deel uit van de Kinderuniversiteit.