Guyotschool schermt sterren van de hemel

Leerlingen van de Guyotschool in Haren hebben woensdag de sterren van de hemel geschermd. “Dit is echt geweldig om te zien. Ergens ontroert het mij ook.”

De clinic schermen maakt deel uit van het sportstimuleringsprogramma Special Heroes waarbij jongeren met een beperking de kans krijgen om te ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. “De afgelopen weken hebben ze op school twee lessen in schermen gehad”, vertelt docent Mike van Gennen van de school. “De Hongaarse schermtrainer Tamas Kreiss kwam bij ons langs om van alles uit te leggen, en waarbij de leerlingen ook van alles konden proberen.”

Woensdag was de afsluiting van het project waarbij de tieners naar het SchermCentrum Noord aan de Van der Hoopstraat mochten komen om te laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. “Ze hebben hier ontzettend naar uit gekeken. Een aantal stonden vanochtend echt te springen toen ze hoorden dat de dag eindelijk was aangebroken.”

“Ik vind het ontzettend leuk”, laat Thirsa via haar tolk weten. “Al die bewegingen, en die speciale kleding die je moet dragen, heel leuk. Maar of ik in de toekomst deze sport weer ga beoefenen? Ik denk het niet. Maar dit was wel een hele leuke ervaring.”

Oscar Elsinga is van Special Heroes en hij is enthousiast. “Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hier hebben. Het plezier en de vreugde die ze uitstralen om dit hier te mogen doen. Ja, dat raakt me toch wel.” De clinic zal hoe dan ook een vervolg krijgen. Het komende half jaar staat er nog een clinic zeilen op het programma en een Olympic Challange.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *