Fracties willen ‘echte’ bussluis aan Damsterdiep

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De fracties van Stadspartij en CDA willen dat de gemeente maatregelen neemt bij de bussluis aan het Damsterdiep. Omwonenden zien daar elke dag gevaarlijke situaties en ongevallen.

Het komt doordat behalve fietsers ook steeds meer auto’s, vrachtverkeer en taxi’s over de bussluis rijden. Ook de Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost heeft al diverse malen geklaagd. Stadspartij en CDA pleiten voor een volwaardige bussluis voor het kantoor van corporatie Nijestee.

Ze willen ook een nieuw geluidsonderzoek naar het sterk toegenomen busverkeer op het Damsterdiep en de Oostersingel. Aan het begin van de Oostersingel, van Damsterdiep tot Hanzeplein, gaan door de nieuwe route van Q-link 6 een kleine 500 bussen per werkdag rijden.