FNV: Primark regeert met harde hand over medewerkers

nieuws
Primark

Werknemers van Primark gaan gebukt onder de respectloze managementstijl van het kledingconcern. Dit blijkt uit een online enquête van FNV Handel, die door bijna 1200 huidige en voormalige medewerkers is ingevuld.

Een groot deel van het personeel voelt zich regelmatig gekleineerd. Ook worden ze geïntimideerd bij ziekmeldingen en continu gecontroleerd door supervisors of managers en door camera’s. Driekwart van de werknemers klaagt over te hoge werkdruk. Een ondernemingsraad kent Primark niet, terwijl dat wettelijk verplicht is voor een bedrijf met meer dan 50 medewerkers.

Ook het aanvragen van vakanties en het melden van ziekte leidt tot grote problemen. Primark heeft 16 filialen in ons land, met 4.800 werknemers. De FNV wil snel met Primark praten om de omstandigheden te verbeteren.