Centrale verwarming en isolatie in huizen West-Indischekade

De woningen aan de West-Indischekade worden verbeterd. Dat zegt woningbouwvereniging Lefier. Bewoners klaagden over kou en tocht. Daarom worden de huizen geïsoleerd met onder meer dubbel glas en er komt een centrale verwarming. 

Zeventig procent van de bewoners moet wel akkoord gaan met de plannen die in proefwoningen te zien zijn. De huren worden voor de zittende bewoners niet verhoogd. “Als we een huurverhoging doorvoeren  aan de huidige bewoners dan wordt die zeventig procent waarschijnlijk niet gehaald en dan blijven de problemen bestaan”, aldus Elza Bulstra van Lefier.

Nieuwe bewoners gaan wel meer betalen: “De huurverhoging gaat per mutatie, maar de woningen blijven in het goedkope segment. Dat is maximaal 420 euro”, zegt Bulstra. De huidige huren liggen tussen de 300 en 350 euro.