Anne Kuik neemt afscheid van raad

CDA gemeenteraadslid Anne Kuik nam woensdag afscheid van de gemeenteraad van de stad. De christen democrate vertrekt naar de Tweede Kamer, zij staat op plaats elf.

Anne Kuik was lid van de gemeenteraad vanaf maart 2010. Zij werd gekozen met voorkeursstemmen, ze was actief geweest in studentenclub Albertus Magnus. In 2012, 2013 en 2014 was zij fractievoorzitter. Toenmalig fractievoorzitter Jan Seton werd wethouder na de val van het college dat haar plannen voor de tram zag sneuvelen. Vanwege haar relatie met D66 Wethouder Paul de Rook legde zij het fractievoorzitterschap in 2014 neer. Zij werd genomineerd voor de titel ‘Beste gemeenteraadslid” maar verloor nipt.

Omdat het CDA in diverse peilingen uit komt op ongeveer twintig zetels is het bijna zeker dat Anne Kuik verkozen wordt.” Ik zal, in de Tweede Kamer zeker opkomen voor de Groningse belangen ” zegt Anne Kuik, die in Groningen blijft wonen.

Deel dit artikel:

  1. Bedankt voor onder andere het, met voor het MONSTRUM te stemmen, zorgen voor de doodsteek voor het historisch karakter van het centrum.

    Wat kun je ook verwachten van iemand die hier eventjes studeert, en dan op basis van slechts heel veel ambitie (hoed je voor zulke types), zelfoverschatting en een leuke bos haar een tijdje (met een roze bril op) in een onbekende stad voor gemeenteraadslid komt spelen.

    1. Het valt kennelijk niet mee om een keer niet zuur te reageren op goed nieuws over een politica die zich volgens vriend en vijand positief heeft onderscheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *