“Zorgen over veiligheid machinisten en stewards”

Vakbond VVMC maakt zich zorgen over de veiligheid van machinisten en stewards op de treinen van vervoersbedrijf Arriva. “We willen graag in gesprek met Arriva, maar ze reageren niet op onze verzoeken.”

De vakbond reageert met het uiten van haar zorgen op het nieuws van vorige week. Gedeputeerde Fleur Gräper (D66) maakte namelijk bekend dat er in 2014 te weinig kaartcontroles zijn uitgevoerd in de treinen. “Dat wisten wij al langer”, zegt Wim Eilert van VVMC. “In 2013 hebben we al aan de bel getrokken dat er te weinig personeel op de treinen zit, en dat hierdoor de veiligheid in het geding komt. Of er zit één steward op een trein, wat de veiligheid voor deze werknemer niet ten goede komt, of er is helemaal geen steward, waardoor alles op de machinist af komt. Dat is een onwerkbare situatie.” Ideaalis volgens Eilert dat er op iedere trein twee stewards worden geplaatst.

“We willen dit heel graag bespreken met Arriva. Ik heb al diverse mailtjes verstuurd, maar tot op heden is er niet op die verzoeken gereageerd, waardoor we nu al ruim een jaar lang geen vakbondsoverleg gevoerd hebben.” Volgens Eilert maken ook de FNV en CNV zich zorgen. “We willen graag in gesprek, maar mochten we ook de komende tijd geen respons krijgen, dan sluiten we hardere acties niet uit.”

Deel dit artikel: