Update: RTV Noord beschuldigd van karaktermoord op Nachtburgemeester

esns

Gisteren kwam naar buiten via RTV Noord dat Nachtburgemeester Oelinda de Vries Eurosonic elitair zou vinden. Volgens stadsblog Sikkom ligt het iets genuanceerder.

Volgens Sikkom is het een bijzin in het interview, die uit zijn verband is gerukt. De Vries zou juist erg lovend zijn geweest over het festival. Over de vele showcases, over de impact op de stad, al die bezoekers, al die gezelligheid. Alleen maar goed, liefde en lof.

De interviewer zou echter geprobeerd hebben om ook een negatief geluid uit haar te peuteren. Dat zou na lang doorvragen gelukt zijn en juist die opmerking zou als hoofdonderwerp naar voren zijn gebracht.
Sikkom is het hier duidelijk niet mee eens, noemt RTV Noord “een lokale zender” en beschuldigt hen van karaktermoord.

RTV Noord ziet het van een andere kant. In een reactie laten ze weten er zeker niet op uit geweest te zijn om een “negatief geluid te ontpeuteren”. “Ook de positieve kant van haar verhaal is vermeld in het interview. Maar dat ze het interview te exclusief vindt had de meeste nieuwswaarde. Ik stelde vraag wat beter zou kunnen en dat was haar antwoord.”, aldus Robert Pastoor van RTV Noord.

Update: Tijdens de live uitzending van OOG Radio gaf Oelinda de Vries een interview. Hierin zei ze dat het naar haar mening wel dgelijk uit verband is gehaald. Zij was erg positief geweest over Eurosonic tijdens het interview. Ze had slechts één puntje van kritiek en dat is uitvergroot, aldus De Vries.