Opnieuw leden No Surrender ingerekend

112
foto: Andries Oord

De politie heeft in het onderzoek naar een ontvoering en mishandeling opnieuw twee aanhoudingen verricht. In Groningen werd dinsdagavond een 28-jarig lid van motorclub No Surrender opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Woensdagmiddag werd een 32-jarige Stadjr aangehouden. Eerder werden ook al vier personen ingerekend.

Het slachtoffer, een 47-jarige man uit Groningen, belde maandagnacht 7 november aan bij een willekeurige woning in Glimmen. Hij droeg nauwelijks kleren en was mishandeld en vertelde te zijn ontvoerd en in de buurt te zijn achtergelaten. De man is een ex-lid van motorclub No Surrender.

De politie houdt er sterk rekening mee dat er een link is tussen de mishandeling en het feit dat het slachtoffer een ex-lid is. De vier eerder aangehouden verdachten zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.