NNO speelt retro-hardrock

Hardrock is voor velen een fenomeen uit de 20ste eeuw. De energie-explosies van Metallica en Guns N’ Roses zijn algemeen bekend. Het Noord Nederlands Orkest nodigt iedereen uit voor hardrock uit de 19de eeuw.

De krachtige klankeffecten en ritmiek van de Zevende Symfonie van Beethoven zijn duidelijk voorlopers van de bekende rockbands. Het Noord Nederlands Orkest speelt deze Beethoven symfonie samen met Symphonie Fantastique van Berlioz onder leiding van Michel Tabachnic.

Hier kan het publiek genieten van alle delen van de Zevende Symfonie. Deze ‘danssymfonie’ begint heel rustig, maar in de finale eindigt het explosief. Het Noord Nederlands Orkest nodigt iedereen uit om mee te genieten van deze ‘Classic Rock’.

Het orkest speelt op vrijdag 27 januari in de Oosterpoort. Het programma begint om 20:15. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Oosterpoort.

Deel dit artikel: