Nachtburgemeester hekelt reportage RTV Noord

nieuws
Foto: Rick van der Velde - Oelinda de Vries in studio

Nachtburgemeester Oelinda de Vries hekelt een reportage van RTV Noord, waarin het lijkt alsof zij vindt dat het festival te exclusief is geworden. In een vraaggesprek met OOG Radio lichtte zij dit toe.

Tijdens een interview met RTV Noord was ze erg positief over het festival en over de functie van Nachtburgemeester. Toen de interviewer vroeg of ze ook nog punten voor verbetering had, zei ze dat het festival misschien iets te exclusief was geworden, vanwege de soms hoge toegangsprijzen. Deze opmerking werd vervolgens de titel van het bericht, waardoor het zou lijken dat ze negatief was over het festival.

In een vraaggesprek bij OOG op ESNS zaterdagavond zei De Vries dat dit beslist niet de strekking van haar verhaal was en dat het uit verband getrokken was. Stadsblog Sikkom stelde eerder die dag zelfs dat RTV Noord karaktermoord had gepleegd op de Nachtburgemeester en dat de interviewer bewust alle positieve geluiden had genegeerd en alleen het negatieve eruit had gevist.

RTV Noord beroept zich op het feit dat nieuwsberichten vaker één punt uit een interview oppikken dat nieuwswaarde heeft en dat dit feit de meeste nieuwswaarde had. Daarnaast is ook in het bericht het interview te beluisteren, waarbij de positieve opmerkingen erin zijn gelaten.

De redactie van de regionale omroep heeft De Vries aangeboden om haar kant van het verhaal te belichten, maar dat aanbod is afgeslagen.

Deel dit artikel:

  1. Ja dan moet ze ook niet gaan zeuren als ze nog haar verhaal mag doen bij noord en dan niet doen vind het zo i zo onzin een nachtburgermeester

  2. dat is altijd al zo bij rtv noord of ze zijn te vroeg of te laat in altijd de negatief kant zijn ze in de mensen die nu de dienst nu maken laten mensen nooit uitpraten ook zo ding bij rtv noord ik kijk al niet meer naar geef mijn maar oog tv voor beter nieuws in niet dat wat rtv noord maakt in altijd over geen geld erbij nee moet je minder de dure heren betalen in gewoon zoals rtv drenthe maakt goede programma maken in niet altijd klagen over we moeten weer bekorten of zo maak goed tv voor het noorden in niet al even kort stukjes erover gewoon meer aandacht dat mis ik bij rtv noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *